8 april 2014 eindigt de ondersteuning van Windows XP

1 NEWS_READING_TIME_ADD

Terug

Na ruim 12 jaar stopt Microsoft met het onderhoud van het besturingssysteem Windows XP. Vanaf die datum zul je geen automatische beveiligingsupdates voor uw Windows XP computer meer ontvangen. Dat heeft onder meer gevolgen voor de bescherming van je persoonlijke gegevens. Ook biedt Microsoft voor Windows XP geen drivers meer aan voor nieuwe randapparatuur zoals printers en camera’s.

 

Wat betekent dit voor u?

Vanaf 8 april krijgt u dus geen wekelijkse beveiligingsupdates meer om uw Windows XP computer te beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software. Daardoor loopt u extra risico en daar kunt u in de toekomst problemen van ondervinden.

De risico’s doen zich met name voor wanneer u online gaat. Internetbankieren, uw belastingaangifte doen of online winkelen – dat alles kan per 8 april een extra veiligheidsrisico inhouden. Ook USB-sticks worden niet meer gecontroleerd op de nieuwste malware.

Voor meer informatie hier omtrent kunt u contact openemen met XPS, op telefoonnummer 046-4811317.

Ook kunt u de helpdesk bellen op telefoonnummer 020 - 500 10 20. Deze is bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren.


Wat wordt er van mij verwacht?

Microsoft adviseert om na 8 april niet meer online te gaan met een Windows XP computer. Wilt u gebruik blijven maken van internet op uw pc, dan kunt u overstappen op een nieuwere versie van het Windows besturingssysteem. Meer informatie over de nieuwste pc’s en de laatste versie van Windows? Neem dan contact op met XPS!

Alle informatie vind je op de website www.WindowsXP.nl

 

 

 

Publicatiedatum 14/03/2014