Beëindiging ondersteuning Windows XP

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Terug

 

Na 8 april 2014 wordt Windows XP niet langer ondersteund en ontvang je geen beveiligingsupdates meer. Zorg dat je PC beveiligd blijft!

 

Wat houdt het beëindigen van de ondersteuning voor Windows XP in?


Na 11 jaar komt er een eind aan de ondersteuning van Windows XP door Microsoft. In samenwerking met onze hardware- en softwarepartners willen we ons nu op de ondersteuning van nieuwere technologieën richten, zodat we nieuwe ervaringen kunnen blijven aanbieden.

Daarom stoppen we op 8 april 2014 met de technische ondersteuning van Windows XP en stoppen we met de automatische beveiligingsupdates. Vanaf die datum zal Microsoft ook stoppen met het beschikbaar stellen van Microsoft Security Essentials voor Windows XP.

Als je na het beëindigen van de ondersteuning Windows XP blijft gebruiken, zal je pc gewoon blijven werken, maar loop je wel kans dat deze kwetsbaarder wordt voor virussen en andere beveiligingsrisico's. Je zult ook merken dat steeds meer apps en apparaten compatibiliteitsproblemen met Windows XP krijgen omdat fabrikanten van software en hardware zich op nieuwere Windows-versies richten. 

 

Meer informatie hierover: 

http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/end-support-help?ocid=GA8-1_O_WOL_DIS_NULL_XPEOS_Null_02 

 

 

 

 

Publicatiedatum 10/02/2014