Tips voor het gebruik van een tablet op vakantie

2 NEWS_READING_TIME_ADD

Terug

De vakantieperiode is weer aangebroken. Miljoenen Nederlanders gaan op vakantie. Steeds meer mensen nemen een laptop, netbook of tablet mee op vakantie. XPS geeft je enkele tips zodat je je tablet optimaal kunt gebruiken op vakantie. Hoe zorg je voor internet op je tablet? En welke applicaties zijn handig om van tevoren te downloaden? Lees hier een aantal tips!

 

WiFi op de camping of in het hotel
Het is handig om bij het zoeken naar een geschikte camping of hotel te controleren over er (gratis) WiFi aanwezig is. Op online booking sites en in camping en hotelgidsen staat vrijwel altijd aangegeven of WiFi aanwezig is en tegen welke tarieven en voorwaarden. Onbeperkt  gratis WiFi  zie je regelmatig voorbij komen. Hierdoor heb je geen zorgen over het dataverbruik op je tablet.

 

WiFi hotspots 
Verschillende bedrijven en telecom aanbieders bieden gratis en betaalde WiFi hotspots aan in het buitenland. Een voorbeeld:

McDonalds biedt in vrijwel al haar filialen in de hele wereld gratis WiFi spots aan. Je kunt gratis gebruik maken van de open WiFi verbinding voor een beperkte periode, meestal 1 uur. 

 

3G internet op je tablet in het buitenland
Ook kun je met je tablet een internet connectie maken door middel van een 3G abonnement in het buitenland. Let wel op dat dit veel geld kan gaan kosten als je grote hoeveelheden data gaat gebruiken. Meer informatie over internet op je tablet in het buitenland vind je op de website van je provider.

Let wel dat je tablet voor 3G geschikt moet zijn.

 

Handige applicaties
Er zijn oneindig veel applicaties beschikbaar voor je iPad of Android tablet die handig zijn op vakantie. We raden je aan om je vakantiebestemming in te voeren in de Android Market, of in de Apple App Store, en te kijken wat voor een apps beschikbaar zijn. Dit zijn handige applicaties om te downloaden:

- Kaarten downloaden. Door een app te downloaden die de kaarten van de stad en omgeving offline kan gebruiken, hoef je in het buitenland geen connectie te maken met internet.

- Stadsgidsen downloaden. Van veel grote steden zijn gratis en betaalde apps te downloaden met daarin offline stadsgidsen met populaire bezienswaardigheden. Onze ervaring is dat de betaalde apps vaak niet veel beter zijn dan de gratis apps.

- Toeristische informatie. Voor veel populaire vakantiebestemmingen, vooral grote steden, zijn apps beschikbaar met toeristische informatie.

- Openbaar vervoer informatie. Ook hier zijn weer verschillende apps per land (trein, boot, bus), of per stad (bus, metro, tram) beschikbaar om actuele OV-informatie op te halen. Voor deze apps is vaak een Internet verbinding vereist.

- Leer de taal. Honderden gratis apps zijn hiervoor beschikbaar zodat je de meest voorkomende woorden en zinnen in een andere taal kunt leren. Handig als voorbereiding en voor onderweg!

 

 

XPS wenst u een heel fijne vakantie toe!

Publicatiedatum 10/07/2013