Hier bevindt u zich

Windows 10 is uit!

1 NEWS_READING_TIME_ADD

Terug

Maak kennis met het nieuwste besturingssysteem van Microsoft.

Toen Microsoft in 2012 met Windows 8 op de proppen kwam, ging er een flinke schok door computerland. Dit besturingssysteem was met zijn Startscherm vol tegels een hele verandering. Het idee erachter was dat deze nieuwe vorm uitermate geschikt zou zijn voor aanraakschermen en simpel uitwisselbaar was tussen verschillende apparaten. Maar vooral op de computer en laptop waren Windows 8 en zijn opvolger Windows 8.1, niet zo'n succes. Vandaar dat Microsoft met Windows 10 teruggrijpt op de vertrouwde Bureaubladomgeving van Windows 7. Het uitgangspunt dat Windows geschikt moet zijn voor meerdere apparaten, blijft. Windows 10 ziet er op de verschillende apparaten anders uit, net wat passend is bij de grootte van het scherm. 

Windows 10 is nu dus beschikbaar voor de computer. Windows 10 Mobile voor andere apparaten, zoals tablets en smartphones die werken op Windows, volgt nog. Interessant is wel dat het besturingssysteem voor de pc zich op dit moment al kan aanpassen aan het scherm waarop het wordt getoond. Hebt u bijvoorbeeld een laptop waarvan u het beeldscherm kunt loskoppelen, dan zet u Windows 10 gemakkelijk in de tabletmodus. Klik daarvoor op het pictogram Meldingen 220715_Windows10_pict_meldingen in het Systeemvak (rechts op de Taakbalk, bij de Windows-klok) en vervolgens op Tabletmodus. U gaat weer uit de tabletmodus door weer op Tabletmodus te tikken/klikken.

Gebruikers die op dit moment Windows 7, 8 en 8.1 op hun computer hebben staan, kunnen tot eind juli 2016 (dus volgend jaar) gratis upgraden naar Windows 10. De losse winkelversie van Windows 10 Home kost ongeveer 120 euro. Windows 7-, 8- en 8.1-gebruikers die pas na juli 2016 overstappen, moeten wel betalen. Het loont dus om voor juli 2016 over te stappen naar Windows 10. Niet alleen is de overstap gratis, maar ook verdere updates van het besturingssysteem worden gratis uitgevoerd.

 

Windows 10 rondleiding - op YouTube
https://youtu.be/LLCAs2fo7E8  

Publicatiedatum 05/09/2015